Ognjen Popović

Ognjen Popović

Ognjen Popović (Pančevo, 1977) je završio nižu i srednju muzičku školu u rodnom gradu. Studije je nastavio u Štutgartu, a diplomirao je i magistrirao na Visokoj akademiji za muziku u Minhenu u klasi prof. Ulfa Rodenhojzera. Godine 2012. je doktorirao na FMU u Beogradu. Koncertirao je širom sveta kao solista i član kamernih sastava. Kao solista je nastupao sa Minhenskom filharmonijom, Evropskim kamernim orkestrom, Radio orkestrom Valensije, Beogradskom filharmonijom, SO RTS, Gudačima Sv. Đorđa i drugima.
Od 2002. godine je solo klarinetista Beogradske filharmonije, a iste godine je osnovao ansambl za kamernu muziku Balkanska kamerna akademija. Sa poznatim nemačkim kamernim ansamblom Villa Musica je održao koncerte u Nemačkoj i Španiji, a takođe je snimio i kompakt diskove. Popović je umetnički direktor festivala kamerne muzike Classic fest u Pančevu. Od 2015. godine vodi internacionalnu radionicu za klarinet Deliblatska peščara – Čardak. Bio je angažovan i kao gostujući docent na akademiji za kamernu muziku Villa Musica u Majncu.
Sa izdavačkom kućom Köbl iz Minhena, ima ugovor za štampanje njegovih kompozicija. Od 2010. godine predaje klarinet na FMU u Beogradu.

2016 Belgrade SAXperience © All rights reserved