Nele Tibo

Nele nova

Nele Tibo (Nele Tiebout, 1991, Belgija) je mlada nada svoje generacije. Osvojila je nagrade na domaćim (Nacionalno takmičenje Adolphe Sax, Dinan, Dexia Classics, Brisel) i međunarodnim takmičenjima (4. Međunarodno takmičenje ansambala i solista, Kerkrade, 2. Međunarodni festival Golden Saxophone, Odesa, Međunarodni konkurs Adolphe Sax , L’Ai-le-Roz, Međunarodno takmičenje saksofonista u Novoj Gorici). Godine 2014. je bila laureat takmičenja Prix Horlait Dapsens, prestižne stipendije koja se dodeljuje mladom talentovanom umetniku. Studirala je na Konzervatorijumu Koninklijk u Briselu, gde je završila master studije (2013). Istovremeno je studirala na na Conservatoire à Rayonnenment Régional de Versailles u klasi Vinsenta Davida. Trenutno studira na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu u klasi Simon Dirik i Alen Krepin.
Kao solista je nastupala sa orkestrima kao što su The Royal Band of the Belgian Guides, filharmonije Slovenije i Odese, Ensemble Entente Cordiale i Duvački orkestar Panta Rei.
Nastupala je kao član filharmonija Brisela i Antverpena, stalni je član Simfonijskog duvačkog orkestra Beverena, kao i kamernih sastava (duo klavir-saksofon, briselski kvartet saksofona Scarbo.

2016 Belgrade SAXperience © All rights reserved