Fransoaz Bife

Fransoaz Bife

Fransoaz Bife je dobitnica prve nagrade (klavir i kamerna muzika) na Pariskom konzervatorijumu (CNSM). Nakon osvajanja nagrada na nekoliko međunarodnih takmičenja, započela je karijeru kao koncertni izvođač. Nastupala je na festivalima u Francuskoj, i svirala je kao solista ili u kamernim sastavima širom sveta.
Održala je brojne koncerte, naročito na Dalekom istoku (Kina, Južna Koreja) gde je takođe održala i brojne majstorske kurseve. Snimala je za radio i televiziju. Snimila je tri kompakt diska( muzika Šumana, Lista i Rahmanjinova.
Na koncertnim turnejama izvan zemlje, često nastupa u kamernim ansamblima sa talentovanim muzičarima zemlje u koju ide. Takođe je održala brojne koncerte sa poznatim solitima kao što su violončelista Rolan Pidu, violinisti Kordelia Palm i Olivije Šarlije, violista Pjer Anri Ksereb i drugi.
Pod vođstvom dirigenata kao što su Michel  Swierczewski, Laurent Petitgirard, Bruno Ferrandis, Park Chong-Hee, svirala je kao solista u čuvenim koncertnim dvoranama. Poslednjih godina nastupa s svojim sinom, saksofonistom Nikolom Arsenijevićem.
Osim što nastupa kao pijanistkinja, Fransoa Bife predaje na Pariskom konzervatorijumu (CNSM) kao i na Paris Music Teacher Training School (ENMP).

2016 Belgrade SAXperience © All rights reserved