Belgrade Saxperience 2019 – Učesnici
Banda saksofonista
Ansambl Banda saksofonista čine učenici saksofona Osnovne i Srednje muzičke škole Josip Slavenski. Sastav je okupljen sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja. Ističu se njihovi nastupi na manifestacijama na otvorenom, koji doprinose popularizaciji instrumenta među širokom publikom.
Read more.
Milanski kvartet saksofona
(English) The Milano Saxophone Quartet was born in 2010 from the meeting of four young musicians from Piedmont, Veneto, Lombardy and Trentino. Thanks to their studies under the guidance of renowned teachers in France, Austria and Italy, they developed a virtuosity and musicality that is 100% made in Italy but appreciated without frontiers.
Read more.
Aleksandar Sedlar
Aleksandar Sedlar (1982) je srpski kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista i producent. Diplomirao je kompoziciju (2006) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vlastimira Trajkovića, kao student generacije. Iste godine dobio je nagradu iz Fonda Stevan Hristić. Na istom fakultetu diplomirao je i dirigovanje u klasi prof. Bojana Suđića.
Read more.
Gordan Tudor
Gordan Tudor je jedan od vodećih muzičara svoje generacije, aktivan kao solista, kompozitor i pedagog. Višestruki je pobednik državnih i međunarodnih takmičenja saksofonista i kompozitora, kao i dobitnik najviših umetničkih i diskografskih nagrada. Nastupao je po čitavoj Evropi i Severnoj Americi u različitim kamernim sastavima, a takođe i kao solista sa mnogim orkestrima.
Read more.
Irina Stefanović
Irina Stefanović je rođena u Beogradu 2001. godine u porodici muzičara. Svira klavir od svoje četvrte godine i komponuje od svoje sedme godine. Trenutno je učenica SMŠ Josip Slavenski gde pohađa teoretski odsek i klavirski odseku u klasi prof. Maje Vuković, a uporedo je učenica SMŠ Stanković na odseku džez klavira u klasi prof. Aleksandra Grujića.
Read more.
Klod Delangl
Solista, istraživač i pedagog, Klod Delangl je jedan od najboljih savremenih saksofonista. Od 1986. godine je saradnik ansambla InterContemporain, a u svojoj bogatoj karijeri nastupao je sa najprestižnijim orkestrima. Nastupao je po pozivu na mnogim značajnim festivalima. Snimao je za BIS, Deutsche Grammophon, Harmonia Mundi, Erato i Verany, promovišući francusku muziku i otkrivajući nove horizonte, od repertoara brilijantnog Adolfa Saksa do avangardnih dela i popularnog repertoara.
Read more.
Odil Katlen-Delangl
Opredelivši se za kamernu muziku, pijanistkinja Odil Katlen-Delangl (Avinjon) je imala prilike da nastupa sa brojnim istaknutim instrumentalistima. Njen repertoar je raznolik i pokazuje poseban afinitet za muziku 20. veka. Premijerno je izvela 80 dela, i redovno sarađuje sa kompozitorima kao izvođač, ali takođe i kao pedagog, radeći sa svojom klasom, koju čine i mnogi strani studenti, na Ecole Normale de Musique of Paris. Drži majstorske kurseve o francuskoj muzici sa naglaskom na stvaralaštvu kompozitora kao što su Debisi, Ravel,
Read more.
Prometeus
Duo Prometeus je dvojac (saksofon i klavir) sa sedištem između Hartforda i Njujorka. Specijalizovani su za izvođenje dela baroknog perioda, klasične literature, kao i porudžbina savremene muzike. Kao što implicira mitski naziv sastava (darovanje vatre ljudima), duo nastoji da utiče na društvenu zajednicu negujući publiku, ali takođe i donirajući deo svojih prihoda lokalnim humanitarnim organizacijama.
Read more.
Sax Nouveau
Sax Nouveau je mladi muzički ansambl koji je u kratkom periodu već nastupao na brojnim kulturnim događajima, uključujući Thessaloniki Allios i The Port Allyos, Balkan Square, Dimitria, Vapopouleio Foundation, Pan-Hellenic i Pancyprian Saxophone Meeting u Volosu, festival Anakata, Dream of Drama, The Mill of the Elites u Trikali i Underground KOTH. Njihov repertoar obuhvata žanrove od klasične muzike, džeza i fanka do bluza. Umetnički vođa ansambla Sax Nouveau je profesor saksofona Jorgos Ligeridis.
Read more.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 

Belgrade SAXperience © All rights reserved

   

Developed by: 

To Top