Belgrade Saxperience 2018 – Učesnici
Anja Đorđević
Pokrivajući širok spektar kompozicija, uključujući pop pesmu i operu, simfonijsku muziku i muziku za decu, world music i elektronske zvučne zapise – što se daleko razlikuje od klasičnih muzičkih formi i muzičkih žanrova – muzika koju komponuje Anja Đorđević je uvek autentična i prepoznatljiva.
Read more.
Banda saksofonista
Ansambl Banda saksofonista čine učenici saksofona Osnovne i Srednje muzičke škole Josip Slavenski. Sastav je okupljen sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja. Ističu se njihovi nastupi na manifestacijama na otvorenom, koji doprinose popularizaciji instrumenta među širokom publikom.
Read more.
Batist Erben
Nakon nominacije za Victoires du Jazz 2013. godine sa prvim albumom Brother Stoon, Batist Erben je snimao sa muzičarima kao što su Keit Braun, Aldo Romano, Esit Esit i Džef Tejn Vots, Kalisto kvartet i Žan-Šarl Rišar, Stefan Gijom i Vensan David.
Read more.
Eva Bartas
Eva Bartas (1988) je počela da svira saksofon sa osam godina. Diplomirala je 2006. godine na Konzervatorijumu u Tuluzu u klasi Filipa Lekoka. Studije je nastavila u klasi Kristijana Virta u Parizu i kod Kloda Delangla na pariskom Konzervatorijumu. Master diplomu je stekla 2012. godine, a sertifikat predavača saksofona 2016. godine.
Read more.
Frančesko Santuči
Frančesko Santuči je završio studije saksofona sa šesnaest godina, pod vođstvom Alfia Galiganija, dok je istovremeno pohađao studije klarineta i flaute. U SAD-u je usavršio veštine pod mentorstvom Džoa Alarda u Njujorku i Pola Džefrija na Djuk univerzitetu u Duramu. Učio je komponovanje kod Roberta Mana, aranžiranje kod Lina Kuagljiera i Bruna Kanfora, a orkestarsko dirigovanje kod Frančeska de Masija sa kojim je ostvario dugoročnu saradnju.
Read more.
Gudački orkestar
Gudački orkestar okuplja najbolje beogradske orkestarske izvođače. Orkestar je oformljen specijalno za koncerte na Festivalu "Belgrade Saxperience". Ansambl predvodi Tijana Milošević, koncert majstor Beogradske filharmonije.
Read more.
Mobilis kvartet saksofona
Kvartet saksofona Mobilis formiralo je četvoro ambicioznih studenata saksofona u Beču 2009. godine. Svi članovi su danas uspešni saksofonisti i pedagozi u muzičkim školama i fakultetima u Austriji i Hrvatskoj. Ubrzo nakon osnivanja, ansambl je pobedio na Austrijskom nacionalnom takmičenju kamernih sastava i postao finalista Fidelio takmičenja na bečkom Konzervatorijumu.
Read more.
Nikola Arsenijević
Nakon završenih studija na Konzervatorijumu u Serži-Puntuazu kod Žan-Iva Formoa i Konzervatorijuma u San-Maru kod Nikole Prosta, Nikola Arsenijević (1988) je studirao kod Kristijana Virta pre nego što je primljen na CNSM u Parizu, u klasu čuvenog saksofoniste Kloda Delangla. Osvojio je nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima su Evropsko takmičenje – Gap
Read more.
Piter Pelens
Piter Pelens je belgijski saksofonista, živi u Briselu. Školovao se na konzervatorijumima u Gentu, Milanu, Beču i Briselu. Kao nezavisni muzičar sarađivao je sa ansamblima i orkestrima kao što su: Simfonijski orkestar operske kuće De Mint, Briselska filharmonija, Filharmonija Milanske skale, Orkestar nacionalne akademije Santa Ćećilija, Orkestar akademije Milanske skale, Bečki omladinski orkestar, Bečki orkestar saksofona, ansambli Nadar i Het Collectief.
Read more.
Aleksandar Sedlar
Aleksandar Sedlar (1982) je srpski kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista i producent. Diplomirao je kompoziciju (2006) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vlastimira Trajkovića, kao student generacije. Iste godine dobio je nagradu iz Fonda Stevan Hristić. Na istom fakultetu diplomirao je i dirigovanje u klasi prof. Bojana Suđića.
Read more.
Bojan Zulfikarpašić
Bojan Zulfikarpašić, rođeni Beograđanin, više od dve decenije živi i radi u Parizu, gde važi za uvaženog umetnika francuske džez scene. Ima izuzetno uspešnu karijeru, a dobitnik je i najvećih priznanja u džez muzici. Prvi autorski album za solo klavir je izdao 2001. godine pod nazivom Solobsession i sa njim stekao svetski ugled.
Read more.
Fish in oil
Grupa Fish in oil izvodi eklektičnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluesom, free jazzom, punkom, slobodnom improvizacijom, rock'n'rollom. Istovremeno se odupiru da isključivo budu svrstani u bilo koji od navedenih pravaca.
Read more.
Les Nounours
Trio Les Nounours je novi ansambl na sceni klasične muzike u Srbiji. Okupili su se oko ideje da svoje individualne kvalitete udruže u potrazi za zvukom koji do sada nije predstavlјan kod nas, a i u svetu je vrlo mali broj ovakvih sastava. Originalni repertoar za violinu, saksofon i klavir je relativno skroman, pa svoju izvođačku listu često proširuju obradama poznatih dela kamerne muzike koje su sami prilagodili za ansambl.
Read more.
Saxophonedzie
Nastup Saxophonedzie je jedinstvena kombinacija deejaying-a i živog zvuka saksofona. To je visoko-energetska mešavina DJ strasti i freestyle interpretacije na saksofonu koja vam pruža neponovljivo iskustvo. Ovaj najtraženiji live show u Beogradu svakako će podići krov svakog noćnog kluba, ali takođe može da napravi besprekoran šou na koorporativnim događajima. Njihov prioritet je da vas zabave i drže na plesnom podijumu cele večeri.
Read more.
Soul Kitchen
Prisustvujte nastupu jedne od najinteresantnijih i najenergičnijih klubskih atrakcija u Beogradu trenutno - benda Soul Kitchen. Soul Kitchen Bend čine:
Read more.
Uglješa Novaković
Saksofonista, aranžer i kompozitor Rođen je 1983. u Beogradu. Završava master studije u Gracu u klasi profesora Karlhajnc Miklina. Za vreme studija jednu godinu je učio i kod legendarnog saksofoniste Don Menze i pohađao kurseve saksofonskih velikana kao sto su: Džeri Bergonci, Dejv Libman, Bob Mincer, Bred Lili i mnogih drugih. Sarađuje sa mnogim malim i velikim orkestrima kao saksofonista, ali i aranzer među kojima su Big Bend RTS i Big Bend HRT. Svirao je sa velikanima kao što su :
Read more.
Uki Ovaskainen
Uki Ovaskainen je laureat, kao i dobitnik specijalne nagrade Kontemporanea i nagrade publike, na takmičenju Premio Haen u Španiji. Redovno nastupa  kao solista i kamerni muzičar  u Srbiji, kao i širom Evrope. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sibelijus u Helsinkiju, na Kraljevskom danskom konzervatorijumu u klasi prof. Hozea Ribere, i na solističkom odseku na Visokoj školi za muziku i teatar u Hanoveru u klasi prof. Matija Raekalija.
Read more.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 

Belgrade SAXperience © All rights reserved

   

Developed by: 

To Top