DATUM: 25.04.2021
LOKACIJA: Kulturni centar, Beograd
NAZIV: MINI Saxperience
MINI Saxperience 25.04.2021

Међународни фестивал саксофона Belgrade Saxperience је основан 2014. године као иницијатива Удружења саксофониста Србије са саксофонистом Миланом Савићем на челу. Осми међународни фестивал саксофона у Србији – Belgrade SAXperience 2021, обухватиће концерте музичара врхунског нивоа, едукацију домаћих саксофониста на мајсторским курсевима гостујућих уметника, ангажовање домаћих композитора, чија ће се нова дела за саксофон премијерно извести на фестивалу, као и представљање бројних могућности саксофона у класичној музици, џезу и популарној музици.

На осмом фестивалу саксофона наступиће домаћи и инострани саксофонисти и ансамбли, као што су Avido duo (Аустрија), Morphing Saxophone Quartet (Француска), GrandessoCera (Италија), Милан Савић (Србија), Банда саксофониста, као и други домаћи и страни џез саксофонисти.

Посебан сегмент фестивала су концерти Mini Saxperience, који ће бити својеврстан увод у фестивалски програм, и посвећен је будућим професионалним саксофонистима и деци. Концерт у Установи културе Пароброд је био први у низу концертне серије Mini Saxperience 2021 који ће се ове године одржати. Овим концертима ће се представити младе наде саксофона из Србије, а планирано је да се концерти реализују у току целе године на различитим локацијама у Београду. Концерт 25. априла у 18 часова у Културном центру Београда, неће бити отворен за публику али ће се преносити онлајн на Фејсбук страници фестивала Belgrade Saxperience. На овај начин деца ће имати прилику да чују и виде своје вршњаке – саксофонисте како владају овим инструментом и покушаћемо да придобијемо нову, најмлађу публику.

 

Belgrade SAXperience © All rights reserved

   

Developed by: 

To Top