LOKACIJA: Zlatibor, Srbija
NAZIV: Ski Saxperience
Ski Saxperience 

Zimska škola:

Međunarodni festival saksofona Belgrade Saxperience organizuje zimsku školu saksofona SKI SAXperience od 2. do 8. februara 2019. godine na Zlatiboru.

Zimska škola ima za cilj da svojim polaznicima omogući jedinstvenu priliku da u zimskoj afmosferi uče i usavršavaju svoja znanja kod vrhunskih profesora Milana Savića i Tatjane Vukmirović, ali i da okupi učenike saksofona i tako im omogući uvid u sopstveni nivo izvodjaštva i omogući buduću saradnju. U toku sedam dana, polaznici će imati individualne i grupne časove i nastup na završnom koncertu nakon čega će im svečano biti dodeljena diploma o pohađanju zimske škole saksofona.

Smeštaj:

Dečije odmaralište “Golija” na Zlatiboru („Голија“ Златибор), biće domaćin ovogodišnjeg SKI SAXperience-a

Ovo odmaralište lider je u oblasti dečijeg i omladinskog turizma. Idealno je mesto za organizovanje rekreativne nastave za predškolsku i decu školskog uzrasta, letovanja i zimovanja.

Preko pedeset godina tradicije najbolja su preporuka za siguran boravak Vaše dece u ovom objektu. Raspolaže sa više od 200 ležajeva. Sobe su bez spratnih kreveta, svaka soba ima zasebno kupatilo, WC, TV, WiFi.

U ovom trenutku odmaralište raspolaže sa pet terena za male sportove, od kojih je jedan teren natkriven (košarkaških dimenzija) opremljen najsavremenijom rasvetom tako da pruža deci mogućnost večernjih sportskih aktivnosti.

Uz zatvoreni bazen, deci je na raspolaganju i poligon sa ljuljaškama i klackalicama a završena je i sportska hala, teniski teren i teren za odbojku.

U samom objektu pored savremeno opremljene kuhinje HACCP i adekvatnog restoranskog prostora, deci su na raspolaganju i dva “disco” prostora. Objekat u svom sastvu ima ambulantu (24-časa medicinska briga).

„Ko nije bio na Zlatiboru taj ne zna šta je zdravo mesto”, napisao je pesnik Jovan Dučić.

 

Zlatibor se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, 238 km od Beograda na pola puta od Beograda do crnogorskog primorja, na nadmorskoj visini od 700 do 1.500 m. Preko njega prelaze mnogi značajni magistralni putevi i pruge, među kojima je i pruga Beograd – Bar. Najbliži veći grad je Užice. Najviši planinski vrhovi su: Tornik (1.496 m) i Čigota (1.422 m). Zahvaljujući specifičnoj klimi i vazdušnim strujanjima – kontinentalnim i mediteranskim, koji se mogu naći samo ovde, nezagađenom vazduhu, zdravoj i čistoj vodi, velikom broju sunčanih dana u godini, prelepim skijaškim terenima, Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar, sa najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji.

 

Zlatibor je ubedljivo najpopularnije turističko mesto u Srbiji. Godišnje ga poseti 200.000 turista, a ukupan broj prenoćišta je 1.000.000. Ova jedinstvena planina je popularna u toku cele godine. Leti planinski turizam sa svim oblicima zdravog života, rekreacije, tradicije i srpske kulturne zaostavštine dočekuje turiste i prolaznike.

 

Medicinska istraživanja su pokazala da je klima Zlatibora pogodna za održavanje zdravlja i kondicije zdravih ljudi, kao i za lečenje različitih plućnih bolesti, anemije, manjih poremećaja srca i krvnih sudova, a naročito poremećaja štitaste žlezde, koji se leči u Insitutu „Čigota“. Za zvanični početak turizma na Zlatiboru smatra se dolazak kralja Aleksandra Obrenovića na Kulaševac 1893.godine, kada je kraj i dobio ime – „Kraljeve vode“.

Zimi Zlatibor nudi sve pogodnosti modernog ski centra. Skijaši početnici i deca uživaće na blagim padinama Obudovice (manji ski lift dužine 250 m), a bolji skijaši će se odlučiti za odlazak na Tornik i neku od njegovih staza. Sportski centar „Tornik“ nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110-1.490 m, 9 km od turističkog centra. Staze, kojih ima četiri (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac), pogodne su za takmičenja u slalomu, veleslalomu i superveleslalomu. Povezuju ih tri ski-lifta. U centralnom delu Zlatibora nalaze se uređene staze za smučarsko trčanje i biatlon, koje se zbog svoje preglednosti i konfiguracije terena, ubrajaju među najlepše u Evropi.

Tokom cele godine Zlatibor za pripreme biraju mnogi vrhunski sportski klubovi, kao i pojedinci, organizuju se košarkaški kampovi, škole paraglajdinga, tenisa, skijanja, plivanja…

Zlatibor je ujedno vrlo bogato odličnom zabavom, sa velikim izborom restorana i mesta za noćni provod. On je jedan od naših najvećih centara kongresnog turizma. Veliki broj kongresa seminara i simpozijuma održava se ovde tokom cele godine. Jedan od najzastupljenijih vidova turizma je rekreativni. Ovde ćete često videti šetače na nekoj od šetačkih staza  ili koji na neki drugi način istražuju lepote Zlatibora.

 •  
  29
  Shares
 • 29
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 

Belgrade SAXperience © All rights reserved

   

Developed by: 

To Top