DATUM: 02.10.2018
VREME: 8:00 pm
LOKACIJA: Beograd, Srbija
NAZIV: Belgrade Saxperience
Belgrade Saxperience 02.10.2018

Mislim da je njegova najveća prednost raznovrsna lepota
brojnih mogućnosti izražaja. U jednom trenutku duboko
tih, u drugom pun emocija. Sanjalački, melanholičan,
ponekad sa šapatom odjeka… Ne znam nijedan
instrument sa ovako specifičnim kvalitetom tona koji se
proteže po granicama čujnosti.

Hektor Berlioz

 

Belgrade SAXperience je jedinstven međunarodni festival, na kojem nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti. Specifičan je po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim na klasičnim i džez koncertima u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim koncertima na otvorenom i večernjim klupskim nastupima. Sastavni deo Festivala čini i edukativni program za mlade, koji svoje veštine sviranja usavršavaju na majstorskim kursevima. U fokus su stavljene promocije novih kompozicija za saksofon, te odabrani kompozitori po porudžbini pišu dela koja se premijerno izvode upravo na Festivalu.

Program Mini Saxperience posvećen je edukaciji najmlađe publike koja kroz interakciju sa mladim izvođačima, ima priliku da sazna sve o saksofonu. U cilju decentralizacije kulture, priliku da čuje vrhunske svetske saksofoniste ima i publika širom Srbije, u okviru turneje Le Tour de Sax. Značajno je istaći i Letnju školu saksofona – Summer Saxperience u Herceg Novom. Cilj škole je da se polaznicima pruži prilika da u letnjoj atmosferi uče od istaknutih svetskih saksofonista, kao i da se među okupljenim učenicima saksofona stvore prijateljstva iz kojih će u budućnosti proizaći i profesionalna saradnja.

Belgrade SAXperience je nosilac međunarodnog priznanja EFFE Label 2017/2018, koje se dodeljuje manifestacijama od izuzetnog nacionalnog, lokalnog i internacionalnog značaja, kao i nagrade Zvezde Beograda, koju dodeljuje Kancelarija za mlade grada Beograda.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 

Belgrade SAXperience © All rights reserved

   

Developed by: 

To Top